Ausztria

A kedves és barátságos Annaberg térségét egyaránt kedvelik kezdők és a képzettebb síelők is. A családok kényelmes lankákon gyakorolhatnak, a sportosabbak igényes, meredek lejtőkön és buckás pályákon száguldozhatnak. Több összehasonlításból is kiderült, hogy Annaberg Ausztria egyik legjobb ár-teljesítmény mutatóval rendelkező síterepe. Szabadidős létesítmények: snowboard funpark, sífutópályák, jégteke.
Annaberg im Lammertal a salzburgi Dolomitok hegyvidékén, a Dachstein West régióban fekszik, Salzburgtól 70 km-re. Legyen tél vagy nyár, itt minden megtalálható, ami egy színes, pihenteto és aktív vakációhoz kell. Télen 40 sílift és mintegy 140 km hosszúságú lesiklópálya arantálja a szórakozást síeloknek és snowboardosoknak egyaránt, a sírégió 780-2100 m tengerszint feletti magasságon található. Sípálya (könnyu): 10% Sípálya (közepes): 80% Sípálya (nehéz): 10%
A gerlitzeni sírégió Karintia szívében található és egyben az egyik legjobb adottságokkal rendelkező ausztriai síterület. 51 km kiépített pályarendszerrel rendelkezik, mely köszönhetően kítűnő fekvésének és a folyamatos hóágyúzásnak novembertől egészen áprilisig síelhető. A gerlitzi régió az egyetlen síterülete Ausztriának mely tanúsítvánnyal rendelkezik családbarát mivoltáról. Minden korosztály, mind a kezdők mind a haladók és a profi síelők megtalálják a nekik megfelelő pályát. A területen 7 km könnyű, 41 km közepes és 3 km nehéz besorolású pálya található, mindemellett a régió számos újdonsággal várja a vendégeket.
Magyarországról egyszerűen elérhető síterep a Karintiába vezető déli autópálya mentén, 1530-1818 méteres magasságban. Karintia déli részének egyik legmodernebb, leghóbiztosabb síterepe, "határhegy" Karintia és Steiermark tartományok között. Igazi családi paradicsom. Különlegessége, hogy van egy 3 km hosszú sífutópályája is, sőt gyerekpályával és gyereklifttel is rendelkezik.
Az 1550-2070m magas KORALPE messzirõl jól láthatóan uralja a Lavant-völgyet. Ez a hegy a Délkeleti-Alpok elsõ kétezres csúcsa, 28 km-nyi kiváló minõségû sípályával. A 3 km fekete, 13 km piros és 12 km kék pálya mindenkinek biztosítja a sítudásának megfelelõ pályákat. A völgybõl 4 húzólift és egy modern 4 üléses buborékos lift szállítja a sízõket a csúcsra. A pályák további szolgáltatásai: FIS pálya, buckapálya és boardercross pálya, a felsõ részeken mélyhósízési (freeride) lehetõség. A kiváló síterep ajánlata: a teljesen kezdõknek való gyakorló lejtõtõl, a 100 méter széles haladó carving-pályán át, egészen a szűz területig, amely profik és mindazok számára ajánlott, akik ki szeretnék próbálni magukat a kezelt pályákon kívül is. A Vidám Delfin utasai síbérletárakból 5-10% kedvezményt kapnak.
Kreischberg ideális családi síterep, hiszen miközben minden családtag megtalálhatja a neki legjobban tetsző pályát, nehéz eltévedni. Viszont itt a haladó és profi sízők is megtalálják a számításukat. A 2118 m magas Rosenkranz csúcsra repítő ülőszékes és csákányos felvonók mentén kitűnő piros és fekete jelzésű pályák, valamint külön bucka/mogulpálya található, a kijelölt pályák között pedig vadregényes lesiklásra, mélyhavazásra is van lehetőség. A széles pályák a carving gyakorlására kiválóan alkalmasak. A gyerekeket különböző attrakciók várják: Aliz télországban és dinópark, "szellemvasút", ugratók, mesefigurákkal jelölt erdei síösvények, trambulin, jégtanya hócsúszdával és hóalagúttal, snow tubing pálya, sőt, egy több kilométer hosszú szánkópálya is van. A snowboardosokat külön snowboardpark várja ugratókkal, félcsővel.
Stájerország második legnagyobb sí vidéke dinamikus vonalvezetésű pályákkal. Baráti társaságoknak, családoknak ideális, hisz szálláshelyeink többsége közvetlenül a pályáknál található 1600 m-es magasságban. A magasan fekvő pályarendszert rendszeresen hóágyúzzák, így rendkívül hosszúra nyúlik a síszezon. Különlegességei: snowboard-park, szánkópálya. Apres ski: disco, szauna, játékterem, internetcafe.
Lackenhof am Ötscher, a tartomány egyik legkedveltebb téli üdülőhelye. Az idelátogatókat három üléses és három húzólift várja. A sípályák és liftek a Kleiner és Grosser Ötscherre épültek. A pályák nagy része hóágyúzott és a szezon november végétől április elejéig tart. A felsőbb pályák fekete és piros nehézségűek így ezeket inkább a sportosabb sízőknek ajánljuk, ugyanakkor az alsóbbak kék minősítésűek, így itt a családosok is megtalálják számításaikat.
Ha ön családtagjaival szeretné megtenni az elsõ síelõ mozdulatokat, esetleg barátai társaságában óhajtja élvezni a síüdülés örömeit, nem is választhatna jobb úticélt. A mariazell-i Bürgeralpen korszerű hóágyúinak köszönhetõen kifogástalan havat és remek szórakozást biztosítanak. ABürgeralpen területén 3 sí- és snowboard iskola mûködik. Afelvonónál kialakított új szánkópálya száguldásra csábít és érdemes felkeresni a gyönyörû télikerttel büszkélkedõ, színvonalas hegyi fogadót is. A sízõket egy kabinos felvonó, 2 négyszemélyes ülõlift, 1 húzófelvonó, 1 gyakorlólift, 1 Funpark és gyerekország szolgálja ki. 11 km-nyi pálya hóágyúzható.
A magyar határhoz közelfekvő családbarát, magaslati üdülőhely, Mönichkirchen környékén mindenféle lesiklópálya megtalálható, a legkisebbek tanulóterepeitől egészen a világkupa pályákig. Idén 4 új lekapcsolható ülőlift állt üzembe és szállítja utasait Mönichkirchen településtől Schwaig lejtőjére valamint Mariensee-ből a Steinerstiege csúcsára. 13 km-nyi lesiklópálya hóágyúzható. 2db 4 személyes ülőlift, 3 húzófelvonó, 1 gyakorlólift és gyerekország szolgálja ki a sízőket.
Nassfeld Karintia dél-nyugati részén található, az olasz határ mellett közvetlenül. A nassfeldi sípályán üzemel a Millennium Express sífelvonó, amellyel a síelők a hegycsúcsra, az állandó hó birodalmába mintegy 16 perc alatt juthatnak fel. A sípálya 30 sífelvonóval rendelkezik, melyekkel 40 000 ember juthat fel kényelmesen a pályákra 1 óra leforgása alatt. A sípályához 5 darab kabinos, 3 darab hat személyes ülős felvonó, 4 darab négyszemélyes ülős felvonó és 18 darab csákányos lift tartozik, amelyekkel mintegy 1919mmagasra juthatunk fel és 110 km sípálya síelhető be.
Ausztria egyik legnagyobb és legelegánsabb síparadicsoma. A 175 kilométernyi kifogástalanul karbantartott sípálya a 93 új típusú felvonónak és síliftnek köszönhetően kényelmesen, sorállás nélkül használható. A Schladming környékén elhelyezkedő 9 kisebbfajta síterep alkotja a Schladming -Dachstein - Tauern sírégiót.A schladmingi sírégió tagja a 860 km sípályát és 270 síliftet magában foglaló Ski Amadé síszövetségnek!
Semmering téli kínálata Európában egyedülálló. Itt található a legtöbb éjszakai lesikló- és szánkópálya. 7 kivilágított világkupa pálya, egy 3,5 km hosszúságú élmény-szánkópálya, az éjjel-nappal közlekedő Happylift felvonók és a fergeteges bulihangulatot biztosító Sauber bár. A varázshegy valóban bámulatra méltó: csupa játék, sport és szórakozás mindenkinek. Stuhleck-ben működő új, 6 személyes lekapcsolható felvonó segítségével még több pálya kilométer bejárható.Alegkisebbek a Semmis Kinderland nevű remek terepen gyakorolhatnak, ahol ráadásul ingyen szállítja őket a Varázsszőnyeg felvonó.
Gondtalan kikapcsolódás a család minden tagjának! Teljesen hóbiztos, könnyű és közepes nehézségi fokú pályák vezetnek 1450 m-es hegytetőről a 850 m magasan található városközpontig. Útközben jóleshet megpihenni valamelyik kedves síkunyhóban. A sízőket egy 4 személyes ülőlift, egy 1 személyes ülőlift, egy húzófelvonó, egy gyakorlólift, funpark és gyerekország szolgálja ki. 17 km pálya hóágyúzható.
Két modern lift, egy négy valamint egy hatüléses, egy további négyüléses valamint 15 további csákányos lift viszi a sízőket helyenként 2000 méteres magasságba. A hóbiztos természeti adottságok nem csak a legmagasabban fekvő területeken biztosítanak maximális síelhetőséget, hanem egészen Tauplitz faluig (900m) lehet pályáinkon siklani.