Szlovénia

A kedves és barátságos Annaberg térségét egyaránt kedvelik kezdők és a képzettebb síelők is. A családok kényelmes lankákon gyakorolhatnak, a sportosabbak igényes, meredek lejtőkön és buckás pályákon száguldozhatnak. Több összehasonlításból is kiderült, hogy Annaberg Ausztria egyik legjobb ár-teljesítmény mutatóval rendelkező síterepe. Szabadidős létesítmények: snowboard funpark, sífutópályák, jégteke.
Annaberg im Lammertal a salzburgi Dolomitok hegyvidékén, a Dachstein West régióban fekszik, Salzburgtól 70 km-re. Legyen tél vagy nyár, itt minden megtalálható, ami egy színes, pihenteto és aktív vakációhoz kell. Télen 40 sílift és mintegy 140 km hosszúságú lesiklópálya arantálja a szórakozást síeloknek és snowboardosoknak egyaránt, a sírégió 780-2100 m tengerszint feletti magasságon található. Sípálya (könnyu): 10% Sípálya (közepes): 80% Sípálya (nehéz): 10%
A magyar sízők körében a legnépszerűbb szlovákiai síközpont, amely nagyon könnyen és gyorsan megközelíthető. A Nagy-Tátra és az Alacsony-Tátra határvonalán elhelyezkedő terület a kezdőknek és családoknak egyaránt kiváló síelést és üdülést kínál, de a profik is találnak tudásuknak megfelelő sípályát. Már egész kevés hóréteg esetén is jól síelhető, de pályái nagy része szükség esetén hóágyúzott, éjszakai síelésre is van lehetőség. Fejlett infrastruktúrával és sok szórakozási lehetőséggel rendelkezik.
A Magyarországról egyszerűen elérhető síterep mindössze 80 km-re található Tornyosnémeti határátkelőhelytől.A pályarendszer kék, piros és fekete pályákat egyaránt tartalmaz, melyekre a feljutást különböző sebességű tányéros, csákányos és ülőliftek segítik. A lesiklópályák összesen 16 km hosszúságúak. A drienicai és lisai pályarendszer között egy 2 személyes lanovka szállítja a sízőket. A pályákat minden nap ratrakolják, a drienicai pályák hóágyúzhatóak, kivilágítottak, minden nap van éjszakai sízés is. Az itteni szálláshelyeink a pályákhoz közel helyezkednek el, pályaszállásnak minősülnek. A síterep közelsége miatt az érkezés napján délután, a távozás napján pedig délelőtt még lehet csúszkálni. Akik pedig csak kirándulni, pihenni szeretnének, a Csergő Hegység kiváló lehetőségeket, túraútvonalakat kínál!
A dubovicai síterep Sabinov várostól 11 km-re fekszik a Stara Lubovna felé vezető úttúl (Lipany) 3 km-re. A falu szélén fekvő hegyeken kialakított 400 méteres kezdő és 1250 méteres haladóknak való pálya kiváló kezdőknek, iskolai csoportoknak.
Val Cenis hangulatos francia sífalu, amely 2 egymástól 3 km-re található településből áll (Lanslebourg és Lanslevillard). A tavalyi szezonra összekötötték a pályákat Termignon la Vanoise-val, így már 125 km hóbiztos sípályarendszer várja Vendégeinket.
A gerlitzeni sírégió Karintia szívében található és egyben az egyik legjobb adottságokkal rendelkező ausztriai síterület. 51 km kiépített pályarendszerrel rendelkezik, mely köszönhetően kítűnő fekvésének és a folyamatos hóágyúzásnak novembertől egészen áprilisig síelhető. A gerlitzi régió az egyetlen síterülete Ausztriának mely tanúsítvánnyal rendelkezik családbarát mivoltáról. Minden korosztály, mind a kezdők mind a haladók és a profi síelők megtalálják a nekik megfelelő pályát. A területen 7 km könnyű, 41 km közepes és 3 km nehéz besorolású pálya található, mindemellett a régió számos újdonsággal várja a vendégeket.
A jahodnai sport és szabadidős központ Kassától 15 km-re, a jahodnai sípályarendszer alján található. A téli sportolókat jól karbantartott sípályák, éjszakai sízési lehetőség kivilágított pályákon, síkölcsönző, a pihenni vágyókat kirándulási lehetőségek várják. A szabadidős centrum fedett uszodával, fitness teremmel, szaunával, masszázzsal, pezsgőfürdővel biztosít kellemes felfrissülést.
A Chopok északi olala - Jasna, Demanova - a magyar sízők által igencsak kedvelt síterep. Itt található Szlovákia legnagyobb és legjobb lesiklópálya rendszere és egyben a leghíresebb snowbard központ is, amelyet folyamatosan karban tartanak, hóágyúznak. A nagy hóbiztosság, a fejlett infrastruktúra, az aprés ski lehetőségek és a pályák jó minősége a legfőbb jellemzői. Dinamikus pályái között mindenki megtalálhatja a tudásának megfelelőt. Megfelelő időjárás esetén az új lift segítségével ki lehet próbálni a Chopok déli oldalán fekvő pályákat is. Lehetőség van éjszakai síelésre is.
A magyar túristák által egyre inkább közkedvelt síközpont, Kassától 6 km-re a határtól mindössze 22 km-re található. Pályái hóágyúzottak, minden nap ratrakoltak, és éjszakai síeléshez kivilágított sípályát biztosítanak. 8 húzólift szállítja a sízőket a hegyre: 800 m-es, 650 m-es, 550 m-es, 3 db 440 m-es, 300 m-es és egy 120 m-es. A sípályák könnyű és közepes minősítésüek, piros és kék pályák, így kezdőknek és középhaladóknak kiváló.Asíközpontban éttermek, síkölcsönző, síszervíz található.
Magyarországról egyszerűen elérhető síterep a Karintiába vezető déli autópálya mentén, 1530-1818 méteres magasságban. Karintia déli részének egyik legmodernebb, leghóbiztosabb síterepe, "határhegy" Karintia és Steiermark tartományok között. Igazi családi paradicsom. Különlegessége, hogy van egy 3 km hosszú sífutópályája is, sőt gyerekpályával és gyereklifttel is rendelkezik.
Az 1550-2070m magas KORALPE messzirõl jól láthatóan uralja a Lavant-völgyet. Ez a hegy a Délkeleti-Alpok elsõ kétezres csúcsa, 28 km-nyi kiváló minõségû sípályával. A 3 km fekete, 13 km piros és 12 km kék pálya mindenkinek biztosítja a sítudásának megfelelõ pályákat. A völgybõl 4 húzólift és egy modern 4 üléses buborékos lift szállítja a sízõket a csúcsra. A pályák további szolgáltatásai: FIS pálya, buckapálya és boardercross pálya, a felsõ részeken mélyhósízési (freeride) lehetõség. A kiváló síterep ajánlata: a teljesen kezdõknek való gyakorló lejtõtõl, a 100 méter széles haladó carving-pályán át, egészen a szűz területig, amely profik és mindazok számára ajánlott, akik ki szeretnék próbálni magukat a kezelt pályákon kívül is. A Vidám Delfin utasai síbérletárakból 5-10% kedvezményt kapnak.
Kreischberg ideális családi síterep, hiszen miközben minden családtag megtalálhatja a neki legjobban tetsző pályát, nehéz eltévedni. Viszont itt a haladó és profi sízők is megtalálják a számításukat. A 2118 m magas Rosenkranz csúcsra repítő ülőszékes és csákányos felvonók mentén kitűnő piros és fekete jelzésű pályák, valamint külön bucka/mogulpálya található, a kijelölt pályák között pedig vadregényes lesiklásra, mélyhavazásra is van lehetőség. A széles pályák a carving gyakorlására kiválóan alkalmasak. A gyerekeket különböző attrakciók várják: Aliz télországban és dinópark, "szellemvasút", ugratók, mesefigurákkal jelölt erdei síösvények, trambulin, jégtanya hócsúszdával és hóalagúttal, snow tubing pálya, sőt, egy több kilométer hosszú szánkópálya is van. A snowboardosokat külön snowboardpark várja ugratókkal, félcsővel.
Stájerország második legnagyobb sí vidéke dinamikus vonalvezetésű pályákkal. Baráti társaságoknak, családoknak ideális, hisz szálláshelyeink többsége közvetlenül a pályáknál található 1600 m-es magasságban. A magasan fekvő pályarendszert rendszeresen hóágyúzzák, így rendkívül hosszúra nyúlik a síszezon. Különlegességei: snowboard-park, szánkópálya. Apres ski: disco, szauna, játékterem, internetcafe.
Lackenhof am Ötscher, a tartomány egyik legkedveltebb téli üdülőhelye. Az idelátogatókat három üléses és három húzólift várja. A sípályák és liftek a Kleiner és Grosser Ötscherre épültek. A pályák nagy része hóágyúzott és a szezon november végétől április elejéig tart. A felsőbb pályák fekete és piros nehézségűek így ezeket inkább a sportosabb sízőknek ajánljuk, ugyanakkor az alsóbbak kék minősítésűek, így itt a családosok is megtalálják számításaikat.
Ha ön családtagjaival szeretné megtenni az elsõ síelõ mozdulatokat, esetleg barátai társaságában óhajtja élvezni a síüdülés örömeit, nem is választhatna jobb úticélt. A mariazell-i Bürgeralpen korszerű hóágyúinak köszönhetõen kifogástalan havat és remek szórakozást biztosítanak. ABürgeralpen területén 3 sí- és snowboard iskola mûködik. Afelvonónál kialakított új szánkópálya száguldásra csábít és érdemes felkeresni a gyönyörû télikerttel büszkélkedõ, színvonalas hegyi fogadót is. A sízõket egy kabinos felvonó, 2 négyszemélyes ülõlift, 1 húzófelvonó, 1 gyakorlólift, 1 Funpark és gyerekország szolgálja ki. 11 km-nyi pálya hóágyúzható.
A magyar határhoz közelfekvő családbarát, magaslati üdülőhely, Mönichkirchen környékén mindenféle lesiklópálya megtalálható, a legkisebbek tanulóterepeitől egészen a világkupa pályákig. Idén 4 új lekapcsolható ülőlift állt üzembe és szállítja utasait Mönichkirchen településtől Schwaig lejtőjére valamint Mariensee-ből a Steinerstiege csúcsára. 13 km-nyi lesiklópálya hóágyúzható. 2db 4 személyes ülőlift, 3 húzófelvonó, 1 gyakorlólift és gyerekország szolgálja ki a sízőket.
Nassfeld Karintia dél-nyugati részén található, az olasz határ mellett közvetlenül. A nassfeldi sípályán üzemel a Millennium Express sífelvonó, amellyel a síelők a hegycsúcsra, az állandó hó birodalmába mintegy 16 perc alatt juthatnak fel. A sípálya 30 sífelvonóval rendelkezik, melyekkel 40 000 ember juthat fel kényelmesen a pályákra 1 óra leforgása alatt. A sípályához 5 darab kabinos, 3 darab hat személyes ülős felvonó, 4 darab négyszemélyes ülős felvonó és 18 darab csákányos lift tartozik, amelyekkel mintegy 1919mmagasra juthatunk fel és 110 km sípálya síelhető be.
Regetovka az alacsony Beskydekben, gyönyörű környezetben fekvõ síközpont a Magas Tárrától keletre, Bardejov várostól 18 km-re északra. A síközpont 5 felvonóval és 7 lesikló pályával rendelkezik, melybõl 3 könnyû, 3 közepes és 1 nehéz erõsségû. A pályák egy része hóágyúzható, és éjszakai síelésre is van lehetõség kivilágított pályán. A pályarendszer ideális családoknak, kezdõ síelõknek, iskolai csoportoknak a pályarendszer jó átláthatósága miatt, és haladóknak is.
Ausztria egyik legnagyobb és legelegánsabb síparadicsoma. A 175 kilométernyi kifogástalanul karbantartott sípálya a 93 új típusú felvonónak és síliftnek köszönhetően kényelmesen, sorállás nélkül használható. A Schladming környékén elhelyezkedő 9 kisebbfajta síterep alkotja a Schladming -Dachstein - Tauern sírégiót.A schladmingi sírégió tagja a 860 km sípályát és 270 síliftet magában foglaló Ski Amadé síszövetségnek!
Semmering téli kínálata Európában egyedülálló. Itt található a legtöbb éjszakai lesikló- és szánkópálya. 7 kivilágított világkupa pálya, egy 3,5 km hosszúságú élmény-szánkópálya, az éjjel-nappal közlekedő Happylift felvonók és a fergeteges bulihangulatot biztosító Sauber bár. A varázshegy valóban bámulatra méltó: csupa játék, sport és szórakozás mindenkinek. Stuhleck-ben működő új, 6 személyes lekapcsolható felvonó segítségével még több pálya kilométer bejárható.Alegkisebbek a Semmis Kinderland nevű remek terepen gyakorolhatnak, ahol ráadásul ingyen szállítja őket a Varázsszőnyeg felvonó.
Gondtalan kikapcsolódás a család minden tagjának! Teljesen hóbiztos, könnyű és közepes nehézségi fokú pályák vezetnek 1450 m-es hegytetőről a 850 m magasan található városközpontig. Útközben jóleshet megpihenni valamelyik kedves síkunyhóban. A sízőket egy 4 személyes ülőlift, egy 1 személyes ülőlift, egy húzófelvonó, egy gyakorlólift, funpark és gyerekország szolgálja ki. 17 km pálya hóágyúzható.
Szlovákia legmagasabban fekvő üdülőhelye nagy nemzetközi síversenyek helyszíne. Itt rendezték meg az 1984-es téli olimpiai játékokat. A festői szépségű tó mellől indulnak a felvonók. A tó partján félkörívben szállodák, szanatóriumok sorakoznak. Fekvésének, mikroklímájának köszönhetően hóbiztos, április közepéig síelhető. Hóágyúzott pályákkal, esti síelési lehetőséggel várja a síelőket. Síugrósánccal is rendelkezik. Feljuthatunk fogaskerekűvel, székes- és tányéros liftekkel.  
A szlovák paradicsom egy sajátos, tagolt domborzati viszonyokkal rendelkező karsztvidék, számos vízmosta szakadékkal, völgyszorossal, kanyonnal és karsztképződményekben gazdag fennsíkkal. A kivételes természeti és esztétikai értékeinek köszönhetően a Szlovák Paradicsomot 1988-ban nemzeti parkká minősítették. Területén mintegy 300 km-nyi turista út áll a kirándulók rendelkezésére, melyeken az áthaladást létrák, lépőrácsok, hidak, pallók, láncok segítik. Télen e vidék számos sízési lehetőségek kínál, melyet Mlynky és Dedinky síterepei biztosítanak. Ajánljuk kezdő iskolás csoportoknak családoknak egyaránt, hiszen a sípályák a könnyűtől a nehéz lejtőkig biztosítják a változatosságot.
A Magas Tátrai síterepek egyik legkedveltebb síterepe. Tekintettel arra, hogy a sízőket 4 személyes, kabinos felvonó szállítja a hegyre, még azok a sízők is kellemesen tölthetik el síszabadságukat, akik nincsenek megbarátkozva a húzóliftekkel. A haladó sízőknek egyik legnagyobb élmény lehet a Lomnici csúcs mellett, lavinafogók árnyékában lecsúszni a még májusban is hóval borított fekete pályán. A kirándulók innen juthatnak fel kötélpályán a lélegzetelállító Lomnici csúcsra, a Tátra második legmagasabb pontjára, 2634 m magasra. Ótátrafüred a családos vendégek kedvenc síterepe. A hegyre a hrebianok nevű vasúttal lehet feljutni a Tarajkára, ahol további sípályák állnak rendelkezésre kezdő, és profi sízők számára is. A gyerekeknek a sípark nyújthatja a legnagyobb boldogságot. Itt található a Tátra leghosszabb szánkópályája is ahol 2,6 km hosszan lehet lejutni a Tarajkáról Ótátrafüredre.    
Bialka Tatrzanska a Magas-Tátrában, a Zakopane közeli Bukowinától északra fekszik, 680-910 m magasan. A falu 1918-ig lengyel-magyar határ menti település volt. Az egyik legkedveltebb síterület a kezdők és családok körében. A pályák szélesek, nagy részük a Kotelnica és Bania nevű keleti oldalon helyezkedik el. Bania leginkább a kisgyerekek számára ideális, akik most ismerkednek a síeléssel. Este 22 óráig villanyfénynél lehet síelni. A nyugati oldalon, Kaniówka részen kék és zöld pályák, ingyenes parkoló, síiskola, kölcsönző és étterem található. Bialka a snowboardosokat is nagy szeretettel várja. Számukra a snowparkban ugratók és félcsövek is készülnek. Szálláshely főként magánházakban foglalható.
Bukowina Tatrzanska Lengyelország egyik legmagasabban fekvő települése. A legmagasabban fekvő épület 1120 méterrel fekszik a tengerszint felett, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Magas-Tátra csúcsaira. A falu környékén 20 húzólift és az ezekhez tartozó kb 8 kilométernyi sípálya terül el. A sípályák nem alkotnak egy nagy rendszert, közöttük nem lehetséges az átsízés.
Két modern lift, egy négy valamint egy hatüléses, egy további négyüléses valamint 15 további csákányos lift viszi a sízőket helyenként 2000 méteres magasságba. A hóbiztos természeti adottságok nem csak a legmagasabban fekvő területeken biztosítanak maximális síelhetőséget, hanem egészen Tauplitz faluig (900m) lehet pályáinkon siklani.
Ólublótól 7 km-re, a Lőcse-i hegyek és a Szepes-i Magura völgyében elhelyezkedő síterep, melynek 7 felvonója juttatja fel a sízőket a helyoldalra.
A magyarok által egyik legkedveltebb síterep a Szepesi Magura és a Béla-i Tátra találkozásánál. Az oktatásra kiválóan alkalmas síterep a kezdőknek is könnyen használható felvonókat (5 kék, 2 piros), lankás pályákat, ellenlejtőt biztosít. Azoknak akik nehezebb és hosszabb pályákra vágynak, a Zdiar nevű falu elején található Bachledova Dolina és Jezersko pályák nyújthatnak kellemes síélményeket. Itt kék, piros és fekete pályák egyaránt megtalálhatóak.