Szlovákia

A magyar sízők körében a legnépszerűbb szlovákiai síközpont, amely nagyon könnyen és gyorsan megközelíthető. A Nagy-Tátra és az Alacsony-Tátra határvonalán elhelyezkedő terület a kezdőknek és családoknak egyaránt kiváló síelést és üdülést kínál, de a profik is találnak tudásuknak megfelelő sípályát. Már egész kevés hóréteg esetén is jól síelhető, de pályái nagy része szükség esetén hóágyúzott, éjszakai síelésre is van lehetőség. Fejlett infrastruktúrával és sok szórakozási lehetőséggel rendelkezik.
A Magyarországról egyszerűen elérhető síterep mindössze 80 km-re található Tornyosnémeti határátkelőhelytől.A pályarendszer kék, piros és fekete pályákat egyaránt tartalmaz, melyekre a feljutást különböző sebességű tányéros, csákányos és ülőliftek segítik. A lesiklópályák összesen 16 km hosszúságúak. A drienicai és lisai pályarendszer között egy 2 személyes lanovka szállítja a sízőket. A pályákat minden nap ratrakolják, a drienicai pályák hóágyúzhatóak, kivilágítottak, minden nap van éjszakai sízés is. Az itteni szálláshelyeink a pályákhoz közel helyezkednek el, pályaszállásnak minősülnek. A síterep közelsége miatt az érkezés napján délután, a távozás napján pedig délelőtt még lehet csúszkálni. Akik pedig csak kirándulni, pihenni szeretnének, a Csergő Hegység kiváló lehetőségeket, túraútvonalakat kínál!
A dubovicai síterep Sabinov várostól 11 km-re fekszik a Stara Lubovna felé vezető úttúl (Lipany) 3 km-re. A falu szélén fekvő hegyeken kialakított 400 méteres kezdő és 1250 méteres haladóknak való pálya kiváló kezdőknek, iskolai csoportoknak.
A jahodnai sport és szabadidős központ Kassától 15 km-re, a jahodnai sípályarendszer alján található. A téli sportolókat jól karbantartott sípályák, éjszakai sízési lehetőség kivilágított pályákon, síkölcsönző, a pihenni vágyókat kirándulási lehetőségek várják. A szabadidős centrum fedett uszodával, fitness teremmel, szaunával, masszázzsal, pezsgőfürdővel biztosít kellemes felfrissülést.
A Chopok északi olala - Jasna, Demanova - a magyar sízők által igencsak kedvelt síterep. Itt található Szlovákia legnagyobb és legjobb lesiklópálya rendszere és egyben a leghíresebb snowbard központ is, amelyet folyamatosan karban tartanak, hóágyúznak. A nagy hóbiztosság, a fejlett infrastruktúra, az aprés ski lehetőségek és a pályák jó minősége a legfőbb jellemzői. Dinamikus pályái között mindenki megtalálhatja a tudásának megfelelőt. Megfelelő időjárás esetén az új lift segítségével ki lehet próbálni a Chopok déli oldalán fekvő pályákat is. Lehetőség van éjszakai síelésre is.
A magyar túristák által egyre inkább közkedvelt síközpont, Kassától 6 km-re a határtól mindössze 22 km-re található. Pályái hóágyúzottak, minden nap ratrakoltak, és éjszakai síeléshez kivilágított sípályát biztosítanak. 8 húzólift szállítja a sízőket a hegyre: 800 m-es, 650 m-es, 550 m-es, 3 db 440 m-es, 300 m-es és egy 120 m-es. A sípályák könnyű és közepes minősítésüek, piros és kék pályák, így kezdőknek és középhaladóknak kiváló.Asíközpontban éttermek, síkölcsönző, síszervíz található.
Regetovka az alacsony Beskydekben, gyönyörű környezetben fekvõ síközpont a Magas Tárrától keletre, Bardejov várostól 18 km-re északra. A síközpont 5 felvonóval és 7 lesikló pályával rendelkezik, melybõl 3 könnyû, 3 közepes és 1 nehéz erõsségû. A pályák egy része hóágyúzható, és éjszakai síelésre is van lehetõség kivilágított pályán. A pályarendszer ideális családoknak, kezdõ síelõknek, iskolai csoportoknak a pályarendszer jó átláthatósága miatt, és haladóknak is.
Szlovákia legmagasabban fekvő üdülőhelye nagy nemzetközi síversenyek helyszíne. Itt rendezték meg az 1984-es téli olimpiai játékokat. A festői szépségű tó mellől indulnak a felvonók. A tó partján félkörívben szállodák, szanatóriumok sorakoznak. Fekvésének, mikroklímájának köszönhetően hóbiztos, április közepéig síelhető. Hóágyúzott pályákkal, esti síelési lehetőséggel várja a síelőket. Síugrósánccal is rendelkezik. Feljuthatunk fogaskerekűvel, székes- és tányéros liftekkel.  
A szlovák paradicsom egy sajátos, tagolt domborzati viszonyokkal rendelkező karsztvidék, számos vízmosta szakadékkal, völgyszorossal, kanyonnal és karsztképződményekben gazdag fennsíkkal. A kivételes természeti és esztétikai értékeinek köszönhetően a Szlovák Paradicsomot 1988-ban nemzeti parkká minősítették. Területén mintegy 300 km-nyi turista út áll a kirándulók rendelkezésére, melyeken az áthaladást létrák, lépőrácsok, hidak, pallók, láncok segítik. Télen e vidék számos sízési lehetőségek kínál, melyet Mlynky és Dedinky síterepei biztosítanak. Ajánljuk kezdő iskolás csoportoknak családoknak egyaránt, hiszen a sípályák a könnyűtől a nehéz lejtőkig biztosítják a változatosságot.
A Magas Tátrai síterepek egyik legkedveltebb síterepe. Tekintettel arra, hogy a sízőket 4 személyes, kabinos felvonó szállítja a hegyre, még azok a sízők is kellemesen tölthetik el síszabadságukat, akik nincsenek megbarátkozva a húzóliftekkel. A haladó sízőknek egyik legnagyobb élmény lehet a Lomnici csúcs mellett, lavinafogók árnyékában lecsúszni a még májusban is hóval borított fekete pályán. A kirándulók innen juthatnak fel kötélpályán a lélegzetelállító Lomnici csúcsra, a Tátra második legmagasabb pontjára, 2634 m magasra. Ótátrafüred a családos vendégek kedvenc síterepe. A hegyre a hrebianok nevű vasúttal lehet feljutni a Tarajkára, ahol további sípályák állnak rendelkezésre kezdő, és profi sízők számára is. A gyerekeknek a sípark nyújthatja a legnagyobb boldogságot. Itt található a Tátra leghosszabb szánkópályája is ahol 2,6 km hosszan lehet lejutni a Tarajkáról Ótátrafüredre.    
Ólublótól 7 km-re, a Lőcse-i hegyek és a Szepes-i Magura völgyében elhelyezkedő síterep, melynek 7 felvonója juttatja fel a sízőket a helyoldalra.
A magyarok által egyik legkedveltebb síterep a Szepesi Magura és a Béla-i Tátra találkozásánál. Az oktatásra kiválóan alkalmas síterep a kezdőknek is könnyen használható felvonókat (5 kék, 2 piros), lankás pályákat, ellenlejtőt biztosít. Azoknak akik nehezebb és hosszabb pályákra vágynak, a Zdiar nevű falu elején található Bachledova Dolina és Jezersko pályák nyújthatnak kellemes síélményeket. Itt kék, piros és fekete pályák egyaránt megtalálhatóak.